Nieuws

Netwerk-partners & Talent Unlimited
houden samen kantoor op Johannes Verhulststraat 70 II  in Amsterdam. Samenwerken doen we al, door de bureaus tegen elkaar aan te schuiven, versterken wij onze dienstverlening.
Bekijk de volledige nieuwbrief.

Gratis Talentgesprek!

Reflectie op je motivatie, je energie en het plezier in je werk.

Hoe kan je aan de slag met je talenten en je eigen ontwikkeling.

 

Wil je meer weten?

Maak snel een afspraak

voor een gratis telefonisch Talentgesprek!

Welke talenten brengen je verder?

12 Februari 2014

Ik dacht vroeger dat ik geen talent had. Voor iets. Ik was nergens echt heel goed in. Ik kon ook niet één ding bedenken waar ik helemaal in zou willen uitblinken en de hele dag mee bezig zijn. Talent leek me echt iets voor andere mensen.

Talentmanagement
Pas toen ik als HR Manager ging nadenken over carrièremanagement in organisaties kwam ik tot het inzicht dat talentmanagement een organisatie verder kan helpen, door de talenten van de medewerkers te koppelen aan de organisatiedoelstellingen.

Ik ging zien dat iedereen talenten heeft. Met talenten bedoel ik alles waar je goed in bent én waar je snel nog beter in wordt als je daar aandacht en tijd aan besteedt. Talenten zijn alle kwaliteiten en eigenschappen die bij jou horen, waar je aanleg voor hebt en die jou versterken bij wat je wilt bereiken.

Positief
Het in kaart brengen van talenten bleek nog lastig. Op school en op het werk gaat de meeste tijd, aandacht en geld naar wat we niet goed kunnen. Daar worden we in getraind en gecoacht en dat moeten we verbeteren. Ik wil de focus verleggen naar de positieve kant en alle tijd, aandacht en geld gaan investeren in waar je al goed in bent. Dat heeft veel meer rendement. De vragen in een POP werden dus waar ben je goed in, wat wil je bereiken, welke talenten wil je verder ontwikkelen zodat jijzelf en de organisatie daar het meeste profijt van kunnen hebben?

Talenten ontdekken
Ik heb heel veel gesprekken gevoerd met mensen over hun talenten. Eerst als HR manager en nu al jaren als coach en trainer. Mensen herkennen hun talenten altijd direct, maar worden niet van alle talenten even blij. Bij het maken van een TalentScan of in de talentenworkshop zie ik altijd dat er een verschil is in talenten die je “gewoon” hebt en talenten die je energie geven en die je in beweging brengen. “Gewoon” zijn de talenten die jou maken tot wie je bent, waar je goed in bent maar waar je niet speciaal energie van krijgt. Daar kan je altijd op terug vallen, daar hoef je geen aandacht meer aan te besteden om ze te verbeteren. Bijvoorbeeld zorgvuldigheid, je zou het niet willen missen, je bent tevreden als je lekker zorgvuldig kan werken, maar je krijgt er niet speciaal energie van als je en het helpt je niet verder.

Energie
De talenten die je energie geven, zijn de talenten die je echt leuk en belangrijk vindt, die je intrinsiek motiveren. Als je deze talenten in kaart brengt, gaat het kriebelen en bruisen. Dát is je kracht, dat is wat je wilt. Dat zijn de talenten die je (meer) wilt inzetten, benutten en ontwikkelen.
Mijn ontdekking is geweest dat mijn kracht ligt niet in één talent maar juist in de combinatie van verschillende talenten. Mijn empatisch vermogen gecombineerd met mijn analytisch vermogen, mijn brede interesse, visie en goede-ideeën-kunnen-bedenken brengen mij verder als coach.

Doen en ervaren
Als je weet welke talenten je verder wilt ontwikkelen is het van belang om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Pas als je ervaart wat het je oplevert, durf je ervoor te kiezen om er verder mee te gaan. Ervaringsleren is (één van) de sterkste manier om iets verder te ontwikkelen. Blijf dus niet dromen over wat je allemaal zou kunnen en willen doen. Just do it! Het brengt je echt verder.

Wil jij de talenten ontdekken die jou verder brengen?

Vraag een gratis Talentgesprek aan om te bespreken hoe jij je talenten kan inzetten om te bereiken wat je wilt.

Hartelijke groet,
Rolien

Gratis E-book

Bestel nu en ga aan de slag!

E book T U werk dat bij je past

linkedin-v2 facebook-v2

Talent Unlimited
Johannes Verhulststraat 70 II
1071 NH Amsterdam
Rolien Blanken
06-21208755
r.blanken@talentunlimited.eu
www.talentunlimited.eu