Nieuws

Netwerk-partners & Talent Unlimited
houden samen kantoor op Johannes Verhulststraat 70 II  in Amsterdam. Samenwerken doen we al, door de bureaus tegen elkaar aan te schuiven, versterken wij onze dienstverlening.
Bekijk de volledige nieuwbrief.

Gratis Talentgesprek!

Reflectie op je motivatie, je energie en het plezier in je werk.

Hoe kan je aan de slag met je talenten en je eigen ontwikkeling.

 

Wil je meer weten?

Maak snel een afspraak

voor een gratis telefonisch Talentgesprek!

Ben jij wel eens onzeker?

16 September 2015

Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?

Ik kan heel onzeker zijn en ergens tegenop zien, als ik niet weet hoe ik iets moet doen. Dan ga ik afkijken en het nadoen. Of ik ga het doen zoals ik denk dat anderen dat van mij verwachten. Niet slim. De kans is groot dat ik op deze manier alleen mijn onzekerheid vergroot.

Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?
Door iets waar ik onzeker over ben aan te pakken op een manier die het beste bij mij past. Ik kan niet iemand anders worden dus ik moet het doen met wie ik ben en wat ik kan. Met mijn stijl en op mijn manier. En dan is het veel sterker (ook al is het niet perfect) dan dat ik iemand nadoe of probeer aan de verwachtingen te voldoen.

Hoe kom ik daarachter?
Mijn drijfveren zijn Geel Groen Oranje Blauw. Ik begin met een goed idee (geel), daar ga ik over praten met anderen (groen), door deze uitwisseling, praten (groen) en denken (geel), zie ik een mogelijkheid (oranje) ontstaan en ga ik doelen en middelen op elkaar afstemmen (oranje), daarna ga ik regelen en organiseren om het voor elkaar te krijgen (blauw). Ik zal zaken dus altijd benaderen vanuit de inhoud (geel) en dat op een mensgerichte manier doen met oog voor de relatie en de harmonie (groen).

De structuur van een strak projectplan (blauw) met korte termijn doelen en een actiepuntenlijst is dus niks voor mij. Ik zie de actiepunten pas op de volgende vergadering en heb hele andere dingen besproken waardoor ik kom met een creatieve oplossing waar draagvlak voor is.

Wil jij je zelfvertrouwen vergroten?
Door een goed beeld te hebben van je drijfveren weet je waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Weet je hoe je je talenten het beste kan inzetten en gebruiken. Weet je wat jouw stijl is van leidinggeven, presenteren, acquireren, netwerken, samenwerken en communiceren. Of wat je dan ook lastig vindt en wat nu veel energie kost met matig resultaat. Maar wat je wel wilt kunnen, alleen dan op jouw manier.

Je kunt met een online test en een terugkoppeling in 1 sessie met mij erachter komen wat je drijfveren zijn en hoe jij zaken op jouw manier kan aanpakken. Meer weten? Kijk op Drijfverentest MMI en meld je aan.

Gratis E-book

Bestel nu en ga aan de slag!

E book T U werk dat bij je past

linkedin-v2 facebook-v2

Talent Unlimited
Johannes Verhulststraat 70 II
1071 NH Amsterdam
Rolien Blanken
06-21208755
r.blanken@talentunlimited.eu
www.talentunlimited.eu