Nieuws

Netwerk-partners & Talent Unlimited
houden samen kantoor op Johannes Verhulststraat 70 II  in Amsterdam. Samenwerken doen we al, door de bureaus tegen elkaar aan te schuiven, versterken wij onze dienstverlening.
Bekijk de volledige nieuwbrief.

Gratis Talentgesprek!

Reflectie op je motivatie, je energie en het plezier in je werk.

Hoe kan je aan de slag met je talenten en je eigen ontwikkeling.

 

Wil je meer weten?

Maak snel een afspraak

voor een gratis telefonisch Talentgesprek!

Ben je een talent of heb je een talent?

2 Juli 2014

To be or to have

Talentmanagement, zo eenvoudig is dat niet.
Het hangt er helemaal van af welke visie je hebt en welke benadering je kiest binnen de organisatie.

Ben je een talent?
Dan is het waarschijnlijk dat je goed functioneert, dat je veel belovend en ambitieus bent, dat je je weet te profileren in de organisatie en dat je lijkt te passen in het management van de organisatie. Bij deze benadering word je dan uitgenodigd voor een talentenklasje samen met andere veelbelovende mensen uit het bedrijf. Jullie worden opgeleid en klaargestoomd voor managementposities binnen het bedrijf. Centraal staan niet jouw talenten maar de competenties die nodig zijn in managementfuncties en gekeken wordt hoe jij daar het beste in kan gaan passen. Talentprogramma’s, High Potentials, partnertrajecten. Allemaal voorbeelden van opleidingsprogramma’s die gericht zijn op een kleine groep mensen uit het bedrijf. De rest is geen talent.

Benoemd worden tot talent
Vele jaren geleden toen ik begon met Talentmanagement, kozen we in de organisatie voor de benadering om mensen die een “talent zijn” te onderscheiden en als zodanig te gaan benoemen. Veelbelovende mensen die extra aandacht kregen bij hun ontwikkeling. Het werkte negatief. De talenten zelf waren na hoge verwachtingen teleurgesteld in wat ze konden doen en bereiken. De collega’s keken wantrouwend naar de talenten en voelden zich achtergesteld. Goede samenwerking en leidinggeven werden eerder bemoeilijkt dan gestimuleerd. Het stempel talent heeft mensen nog lang op een negatieve manier achtervolgd. Jammer, want het zijn wel je beste mensen. Daar hadden we niet goed over nagedacht.

Heb je een talent?
In deze visie worden alle medewerkers uitgedaagd hun talenten te kennen en te benutten. Dan zal jou worden gevraagd dat talent verder te ontwikkelen en te gebruiken. Er wordt met jou gekeken naar hoe en waar deze talenten of kwaliteiten het best tot hun recht komen. Ga doen waar je goed in bent en je zal snel boven het gemiddelde uitstijgen. De medewerkers worden zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hun talenten en het inzetten ervan.

Iedereen heeft talenten
Talenten van de medewerkers koppelen aan de strategische ondernemingsdoelstellingen, is in mijn visie de kern van het HR beleid. Ken de medewerkers, weet waar ze goed in zijn, wat ze graag doen, waar ze energie van krijgen, wanneer ze op hun best zijn en laat ze dat doen.
Dat levert gemotiveerde medewerkers op, minder ziekteverzuim, meer plezier in het werk, betere taakverdeling binnen het team, een goede sfeer en grotere betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij het werk als jij meer kan gaan doen wat je leuk vindt en goed kan.
Zelf je talenten benoemen
De volgende stap in de organisatie was het invoeren van Carrièremanagement. Medewerkers werd gevraagd de regie over hun carrière zelf in handen te nemen. Ze gingen een POP maken waarin ze aangeven waar ze goed in zijn en waar ze zich verder in willen ontwikkelen. We gingen werken met een 360 graden instrument om talenten te benoemen. We maakten de koppeling tussen talenten en competenties en binnen HR werd gewerkt aan successie- en personeelsplanning. De positieve focus op talenten, waar ben je goed in, wat ga je verder ontwikkelen, was voor veel mensen een eyeopener. We zijn immers opgeleid en opgevoed met vooral veel aandacht voor wat je niet kan. In een team elkaars talenten benoemen en bedenken hoe je die meer kan inzetten, geeft een positieve boost!

Zelf aan de slag met talentmanagement?
Het mag duidelijk zijn dat ik altijd werk vanuit de benadering dat iedereen talenten heeft.
Wij maken programma’s om talenten te ontdekken en er (meer) mee te gaan werken. Individueel of in een team. De programma’s duren 1 of 2 dagdelen en daarna kan je zelf of met je team concreet aan de slag. Bel of mail ons of vraag een gratis coachgesprek aan om te kijken wat het beste bij jou past.

Groet,

Rolien

 

 

 

Gratis E-book

Bestel nu en ga aan de slag!

E book T U werk dat bij je past

linkedin-v2 facebook-v2

Talent Unlimited
Johannes Verhulststraat 70 II
1071 NH Amsterdam
Rolien Blanken
06-21208755
r.blanken@talentunlimited.eu
www.talentunlimited.eu